New build detached house

dscf7800-s

Planning constraints and location of the property within a traditional Kent village dictated that the design of the property had to match the surrounding properties, hence the bricks were sourced from a traditional handmade brick quarry and the timbers were produced by a local joinery company from detailed drawings supplied by the client. The house was situated on a sloping site next to a cliff and surrounded trees that were to be retained, Making the groundwork’s and substructure particularly challenging.

 

Client Testimonial:

I do want to thank you for all you have done for me over the years. Our house is so lovely and I do appreciate your patience when I couldn’t make up my mind about changes and extras. I know it was a difficult site and the opposition from the locals didn’t help. Once completed though, it was admired by everyone.

Kitchen

The kitchen retained a traditional feel but included all the modern appliance sympathetically installed and included an under floor plumbed heating system

Living room

The lounge doors, skirtings and architrave were all from bespoke joinery and as with the rest of the ground floor heated through plumbed under floor heating system as well as a log burning stove.

Master Bedroom

All 4 bedrooms and en suites were finished to the clients desired specifications and finishes